ITALIA urmează să suspende VACCINAREA OBLIGATORIE? Actuala coaliție de guvernare din Italia, Mișcarea Cinci Stele și Liga Nordului, intentionează să legifereze în favoarea LIBERTĂȚII DE ALEGERE CU PRIVIRE LA VACCINAREA ȘCOLARILOR. Amendamentul votat în Senatul italian, a trecut cu un vot de 148 la 110, dar ca să devină lege trebuie votat și în camera inferioară.

Senatul Italiei a votat inlaturarea vaccinarii obligatorii a scolarilor. O lege care obliga copiii sa faca 10 vaccinuri pentru a avea dreptul de a se inscrie la scoala fusese votata in martie a.c., fiind legata de cresterea cazurilor de rujeola. 

Dar Miscarea Cinci Stele si Liga Nordului, care au format coalitia de guvernare acum doua luni, au pledat la renuntarea vaccinarilor obligatorii inca din timpul alegerilor, atragand, astfel, voturile “anti-vaccinistilor”. 

Noua legislatie face ca Italia sa nu mai fie alaturi de Franta si Germania, care au intarit, recent, legislatia vaccinarilor. […]

Miscarea Cinci Stele are legaturi puternice cu miscarea anti-vaccin. Giulia Grillo, ministrul sanatatii, spune ca sprijina vaccinarile dar considera ca actualele reguli sunt prea restrictive. Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, a afirmat ca a mentine 10 vaccinuri obligatorii este “inutil si chiar periculos uneori”. 

Amendamentul votat in Senat, care a trecut cu un vot de 148 la 110, ca sa devina lege trebuie votat si in camera inferioara. Astfel, va deveni efectiv pentru anul scolar care incepe in 2019, insa, pana atunci, coalitia de guvernare intentioneaza sa emita noi legi care sa intareasca libertatea de alegere. Sursa: ft.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s