Blogul ”Strana Ortodoxă” a fost blocat de Facebook, în urma unor RECLAMAȚII care susțineau că articolele sale ar fi abuzive pentru alți membri Facebook. Drepturi constituționale inviolabile sunt încălcate într-o epocă a „toleranței”!?Rețeaua de socializare Facebook ne protejează de…realitate? CINE sunt cei care s-au simțit abuzați de articolele ortodoxe ȘI AU RECLAMAT? Ce era abuzator în acele articole ortodoxe? A dispărut libertatea religioasă?

Update:

Blogului stranaortodoxa.wordpress.com i s-a anulat posibilitatea automata de a distribui  spre Facebook articolele. In momentul in care cineva apasa pe butonul de partajare facebook de pe blog, apare mesajul:

”  Avertisment: in acest mesaj exista continut blocat.Mesajul tau nu a fost trimis pentru ca ar contine elemente pe care alti utilizatori de pe Facebook le-au raportat ca fiind abuzive”.

Cine putea sa faca astfel de raportari cu privire la continutul articolelor? Pe cine deranjeaza blogul? Cine considera blogul ca fiind o agresiune sau poate un redutabil adversar?

Stranei ortodoxe mai intai i s-a blocat contul de facebook pentru ca cineva a reclamat ca acesta nu este un nume real, asa cum s-a intamplat si altor detinatori de site-uri ortodoxe ai caror administratori ne-au marturisit ca desi site-urile erau de mica anvergura, totusi au deranjat prin continutul lor , exclusiv ortodox,  au fost reclamati la echipa Facebook si li s-a blocat contul, asa cum era site-ul https://caleaimparateasca.wordpress.com/

(Si altor crestini ortodocsi care au avut conturi personale de Facebook si au facut postari ortodoxe cu continut antiecumenist evident li s-a blocat contul de Facebook.)

Ulterior, stranaortodoxa.wordpress.com a reusit sa se inregistreze cu id-ul Maria Ioana( Strana Ortodoxa) cu pretul pierderii listei de mii de cititori care citeau si  distribuiau articolele la randul lor. Cu rabdare, echipa de la stranaortodoxa si-a reconstruit lista de cititori, avand sute de mii de citiri pana in prezent. Iata ca cineva care a ajuns sa fie deranjat de acest blog a raportat articolele catre Facebook ca fiind ” abuzive”.

Ne intrebam, cine are interes ca stranaortodoxa sa nu mai poata ajunge rapid  la mii de cititori ? Caci prin intermediul Facebook articolele ajungeau instant la mii de cititori, iar acestia distribuiau altora…

In cele din urma, Facebook a blocat cateva zeci de articole, iar de astazi, 14 august 2018, le-a blocat pe toate. Strana Ortodoxa poate posta articolul integral pe Facebook dar nu poate partaja linkul, iar cei care incearca sa il distribuie de pe blog( prin butonul de Facebook) sau sa preia articolul integral direct de pe Facebook  nu reusesc, primind mesaje avertisment că articolul contine linkuri blocate sau  că e articol spam!!! In schimb, echipa Facebook isi arata amabilitatea si afirma ca daca e o greseala, si nu e spam, sa le scriem! Va dati seama cat ar dura sa deblochezi sute de articole care trebuie raportate individual ca nefiind spam?

Adica, asa cum spunea Sf. Paisie Aghioritul: ei aparent nu te vor obliga sau constrange, se vor arata civilizati, europeni….

 

Oricum blogul stranaortodoxa este inca accesibil intrand direct pe link: https://stranaortodoxa.wordpress.com/

Iata si anuntul blogului stranaortodoxa:

„Anunţ

Reteaua de socializare Facebook a blocat  blogul ” Strana Ortodoxa”

Toate articolele (n.n. de pe  stranaortodoxa) care au fost distribuite pana acum pe Facebook, au fost sterse, considerate spam pentru ca NU AR RESPECTA STANDARDELE COMUNITATII FACEBOOK.

Pe 8 august au sters doar douasprezece articole care dupa ce au fost revizuite au fost restabilite.

FBK

notif

not 1

Astazi au fost sterse toate articolele si blogul blocat.

FBB

blok

fbc2

STRANA ORTODOXA A SOLICITAT REVIZUIREA ARTICOLELOR CARE AU FOST RAPORTATE CA FIIND SPAM SI  NU AR RESPECTA STANDARDELE COMUNITATII FACEBOOK, SAU ” AR CONTINE ELEMENTE PE CARE ALTI  UTILIZATORI DE PE FACEBOOK LE-AU RAPORTAT CA FIIND ABUZIVE.” ”

Constituția României

Art. 30 – Libertatea de exprimare

”(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.”

 

„ASTEPTAM RASPUNSUL RETELEI DE SOCIALIZARE FACEBOOK!” anunta stranaortodoxa in final!

Si noi!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s