CARDUL CETĂȚEANULUI

Nota noastră- cardul cetățeanului era denumirea dată buletinului de identitate electronic grecesc, card care avea înglobat un cip în care se stocau diferite date personale( legate de asigurările de sănătate de ex dar și date personale de identificare). Față de introducerea acestuia au existat multe acțiuni de opoziție atât din partea clericilor cât și a laicatului grecesc. Cardul cetateanului din Grecia, care se dorea să fie introdus în 2010, era un dispozitiv complex destinat, in intentia guvernului grec, a inlocui vechiul buletin. Era complex deoarece prin el s-ar fi putut realiza toate tranzactiile cetateanului cu statul si serviciile sociale. Cardul era destinat, insa, si calatoriilor in spatiul Schengen precum si, in viitor, pentru tranzactiile private. Sfântul Paisie a lansat numeroase avertismente, nu numai pentru poporul grec, ci pentru toți ortodocții cu privire la actele de identitate electronice și la pecetluirea finală. Cel mai cunoscut text fiind „Scrisoarea Părintelui Paisie Aghioritul despre semnele vremurilor, 666” Paisie_Aghioritul-Scrisoare_despre_semnele_vremurilor. 

Vă oferim noi mărturii ale închinătorilor care susțin și completează cuvintele deja cunoscute ale Cuviosului Paisie pe această temă.

Mărturia lui Panayotis Kikilis, medic, Kalimnos

În vara anului 1987 l-am întâlnit pe Părintele Paisie la „Panaguda”. Eu eram pe atunci de aproape treizeci de ani. Citind recentul său text despre Semnele vremurilor, l-am întrebat dacă toate acelea care au fost scrise în broșură le vom vedea cu ochii noștri. El, așa cum era aplecat ca să toarne apă în paharele, și-a ridicat capul și a spus pe un ton aspru:” Să nu vorbiți și veți vedea! Vă vor pune la rând și vă vor marca( pecetlui ca pe vaci!”

Când ne-am întâlnit anul următor, am revenit la această temă și i-am vorbit despre diferiți clerici care nu primeau aceste opinii ale sale. ” Îi știu!”, mi-a răspuns. Și a continuat: Unde sunt arhimandriții? Ce fac? Îi așteaptă pe cei căsătoriți( preoții de mir) să vorbească? Aceia au familii și copii și se tem, în vreme ce aceștia( arhimandriții) nu au nimic pentru ce să se teamă! Însă voiesc să ajungă episcopi. Unde este cutare( acum mitropolit!)? Și el vrea să ajungă episcop! Toți sunt pentru parade( procesiuni)! În vremurile grele se ascund, însă la parade sunt primii(de vreme ce lupta duhovnicească se sfârșește biruitoare!)

Atunci i-am adus la cunoștință numele unui duhovnic concret din lume, care zvonea despre Stareț că, după cum se pare, se înșelase în problema buletinelor electronice. Fața sa a căpătat o înfățișare tristă și mi-a spus cu durere: ” Știu, binecuvântatule. I-am trimis cuvânt că, dacă nu-și va băga mințile în cap, se va demoniza la sfârșit!”

Papasitiriou Grigorios, Ieromonah, duhovnic al Sfintei Mănăstiri Sfântul Ioan Botezătorul, Metamorfosis, Halkidikis

Fericitul stareț Paisie, în legătură cu problema de care vorbim, mi-a spus următoarele precizări revelatoare și foarte lămuritoare.

„Vă vor da cartele/ carduri ca să vă obișnuiască cu ele. Când însă, le vor aduna cândva pe toate( voia să spună buletinul, pașaportul, cardul de sănătate, permisul de conducere etc) pe un singur card, pe acesta să nu-l primiți, pentru că acesta va avea legătură cu pecetluirea.”

Iată că acum se adeveresc cuvintele sale prin promovarea „cardului cetățeanului”.

Extras din „Mărturii ale închinătorilor- Cuviosul Paisie Aghioritul 1924- 1994, volumul II” ( pg 61- 62)

Vezi și https://estemaitarziudecatcredeti.wordpress.com/2019/06/07/unii-europeni-s-au-impotrivit-deoarece-se-tem-de-dictatura-mondiala-noi-ortodocsii-ne-impotrivim-pentru-ca-nu-l-vrem-pe-antihrist-si-fireste-nici-dictatura-luibuletinul-de-id/